În articolul acesta citiţi:

De ce la trimiterea unei notificări prin email privind o comandă nefinalizată, aceasta dispare după?

Sistemul şterge coşurile abandonate în următoarele condiţii: 

  • Clientul nu a plasat o comandă în cadrul a 7 zile după ultimele notificări trimise 
  • Clientul nu a plasat comanda în limitele acestor 7 zile
  • Clientul a şters produsele din coş

Cum pot şterge o comandă?

Comenzile care au fost plasate în magazinul dvs., fie ele comenzi de test anulate sau fie ele alt fel de comenzi, nu pot fi şterse din sistem, însă pot fi arhivate, astfel încât să nu intre pe lista cu restul comenzilor. La nevoie aveţi opţiunea prin care le puteţi scoate din arhivă, iar statutul lor va rămâne nemodificat.

Pot crea o comandă nouă în magazinul meu dacă clientul a lăsat datele sale într-un alt canal de comunicare (FB/Instagram)?


Pentru ca dvs. să creaţi o comandă nouă, este necesar ca clientul dvs. să aibă deja un profil creat în magazinul dvs. Pe lista cu clienţii dvs., lângă numele clientului, există un semn de săgeată pe care-l puteţi folosi pentru a accesa contul clientului şi a genera o comandă.


Totuşi, vă sfătuim să nu plasaţi comenzi în numele clienţilor dvs., deoarece acest lucru poate însemna încălcarea anumitor prevederi legale (GDPR). În cazul în care comunicaţi cu clienţii dvs. prin reţelele de socializare, le puteţi trimite uşor un Link de chiziţie directă, prin care ei pot finaliza repede şi uşor comanda lor.

Cum filtrez comenzile?


Dacă selectaţi meniul "Comenzi" , puteţi filtra comenzile prin setarea unui filtru, dar puteţi şi să îndepărtaţi toate filtrele, astfel încât să fie vizualizate toate comenzile. Comenzile pot fi filtrate după statusul comenzii, după modalitatea de plată, statusul de plată, furnizor, clienţi, grupuri de clienţi şi multe altele. De asemenea, puteţi arhiva comenzile, astfel încât acestea nu vor fi incluse pe rapoartele de vânzări şi nu vor face parte din lista cu restul comenzilor. 


Informaţii detaliate despre filtrele şi toate opţiunile pe care vi le oferă aplicarea lor, găsiţi aici.

De ce nu văd lista cu toate comenzile din magazin?


Pentru ca dvs. să vedeţi toate comenzile plasate, este necesar să ştergeţi toate filtrele aplicate, comenzile primite în magazinul dvs. pot fi filtrate după diferite criterii.

Informaţii detaliate despre lucrul cu filtrele găsiţi aici.

Este posibil ca o Comandă rapidă să fie finalizată numai cu numărul de telefon al clientului?


Nu, adresa de email este obligatorie pentru ca dvs. să creaţi comanda pe platformă. Informaţiile despre statusul comenzii sunt trimise ca notificare prin email către client.

Pot modifica denumirea paginii pe care clientul o vede atunci când finalizează o comandă?


Da, din Traduceri, secţiunea Setări, puteţi modifica numele tuturor traducerilor diferitelor pagini:

De ce în situaţiile în care un client face cumpărături fără a avea un cont (guest), sistemul totuşi îl salvează ca un utilizator înregistrat?


Aceasta este o setare a coşului de cumpărături pe care o puteţi modifica. Din secţiunea Setări > Setări coş de cumpărături puteţi opri convertirea automată a utilizatorilor fără cont (guest) în utilizatori înregistraţi ai site-ului.

De ce clienţii mei nu pot plasa comenzi în valoare de peste RON 10 000?


Dacă nu puteţi primi comenzi ce depăşesc această sumă, motivul este că aţi setat ca o modalitate de plată doar Plata prin ramburs. Există o lege care interzice plăţile în numerar de sume ce depăşesc 10 000 RON.


De ce nu văd comenzile refuzate?


Comenzile cu statusul "Refuzate" nu se regăsesc pe lista cu tot restul comenzilor. Puteţi previzualiza toate comenzile refuzate aplicând filtrul respectiv.

De ce nu funcţionează opţiunea Localizează-mă la finalizarea unei comenzi?


Pentru Google Maps şi opţiunea de localizare trebuie să aveţi setările corect configurate la generarea cheii API. Această eroare apare în cazul în care aveţi cheia API expirată. În acest caz este cel mai bine să setaţi o cheie API nouă şi s-o încărcaţi în magazinul dvs. În acest articol puteţi vedea descrişi în detaliu toţi paşii necesari Conectaţi magazinul dvs. la Google Maps prin cheia API Key.

De ce o comandă cu statusul Expediată nu se modifică în Îndeplinită chiar şi după ce am primit plata prin ramburs?

Marcarea automată a plăţilor prin ramburs/mandatelor poştale se face zilnic, de câteva ori pe zi. Dacă comanda nu este încă marcată ca fiind plătită, există două motive posibile:


  • Aţi ajuns la limita planului dvs. La atingerea limitei planului veţi primi o înştiinţare din sistem, în secţiunea notificări (în panoul de administrare mai jos, în stânga).


  • Nu au fost primite încă informaţiile pentru comanda plătită. În acest caz este necesar să aşteptaţi până când se primesc informaţii privind comanda respectivă, pentru ca sistemul să le poată nota.
Dacă nu doriţi să aşteptaţi şi aveţi mai puţine comenzi, puteţi marca comanda dvs. manual. Acest lucru se face prin editarea comenzii, butonul Marchează ca plătită

Cum editez textul afişat în coşul de cumpărături la finalizarea unei comenzi?


Puteţi edita textul respectiv din secţiunea Magazin > Module > Altele > Text Finalizare comandă.

Cum pot plasa o comandă - test, fără ca aceasta să fie reflectată în rulajul iniţial gratuit de RON 1,000 pe care mi-l oferă CC?


Atunci când magazinul dvs. este în regim de testare, puteţi plasa oricâte comenzi de test doriţi, această opţiune este disponibilă tocmai pentru ca rulajul iniţial gratuit în valoare de RON 1000 pe care vi-l oferă CloudCart, să nu fie epuizat prin aceste comenzi test. Suma respectivă de R 1000 va începe să fie epuizată din momentul în care magazinul dvs. începe primirea comenzilor reale, plasate de clienţii dvs. În cazul în care aţi început deja să acceptaţi comenzi reale şi nu sunteţi în regimul de testare, vă sfătuim să plasaţi comenzi cu articole de preţ minim, deoarece sistemul atunci nu va mai distinge între o comandă reală şi una de testare.

Pot exporta baza mea de clienţi într-un fişier CSV?


Da, puteţi exporta clienţii dvs. din Clienţi > Exportare clienţi. Exportarea se face în format CSV. 

Este posibil ca în coşul de cumpărături tab-urile pentru alegerea modalităţii de livrare, să fie închise?


Da, aceasta este setarea pe care o puteţi modifica din Setări > Setările coşului.Dacă alegeţi "Alege" adică, fără livrare în mod implicit, ambele tab-uri vor fi închise. Dacă alegeţi până la birou sau la adresa clientului - va fi deschis tab-ul respectiv, pe care l-aţi ales

Este posibil ca o comandă plătită şi primită cu plată prin ramburs, să fie marcată automat ca fiind plătită?


Da, aveţi la dispoziţie o asemenea setare în modulele ECONT şi SPEEDY pe care o puteţi activa. Setarea este Marcare automată a comenzii ca fiind marcată. Atunci când este activată, la fiecare primire cu succes a unei comenzi cu plată prin ramburs, comanda este marcată ca fiind plătită.

Trebuie să aveţi în vedere că pentru planul de Business sunt prevăzute un număr de 50 de sincronizări gratuite lunare.  

Cum elimin harta Google de la check-out?


Pentru ca dvs. să eliminaţi harta, accesaţi panoul de administrare, secţiunea Setări > Setări coş , îndepărtaţi cheia API şi marcaţi Ascundere hartă